zamfir

Pe 24 mai, cu începere de la ora 19, în Piața Primăriei Pitești va avea loc un concert cu adevărat extraordinar. Marele Gheorghe Zamfir, un muzician excepțional cunoscut pe tot mapamondul, va concerta alături de Filarmonica Pitești, concertul urmând a fi dirijat de Tiberiu Dragoș Oprea.

Iar Gheorghe Zamfir are multiple legături cu Piteștiul, deși s-a născut la Găești. Timp de mai mulți ani, Tudor Zamfir, tatăl marelui naist, a lucrat la Pitești. Iar Gheorghe Zamfir a stat în copilărie mai multe perioade la Pitești, jucând inclusiv fotbal în Ștrand cu Gicu Dobrin, de care l-a legat o veche prietenie. Iar pe când avea șase ani, Gheorghe Zamfir a primit de la tatăl său o mandolină cumpărată tot de la Pitești, instrument muzical de care s-a atașat mult și care a contribuit la pasiunea sa uriașă pentru muzică.

În octombrie 2007, la înmormântarea marelui Dobrin, Gheorghe Zamfir a cântat timp de aproape un sfert de oră, mai multe doine de jale și un absolut tulburător ”Ave Maria”, emoționând mii de oameni.

Iar legăturile lui Gheorghe Zamfir cu Piteștiul au fost și unele ale inimii. Între 2000 și 2007, acesta a avut o relație cu Gina Tănase, o profesoară de nai din Pitești.

Ultimul concert la Pitești al lui Gheorghe Zamfir a fost în primăvara lui 2008, tot cu Filarmonica Pitești.

Interpret, compozitor și muzicolog, supranumit „Regele naiului”, Gheorghe Zamfir (83 de ani) are o carieră absolut fabuloasă, de peste 60 de ani, care înseamnă peste 300 de lucrări compuse, trecând prin toate stilurile – folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic şi un repertoriu interpretativ care acoperă perioadele barocă, clasică şi contemporană.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.