arnauti

Profesori și studenți de la specializarea Istorie a Centrului Universitar Pitești, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, alături de mai mulți membri ai Asociației Historia Renascita din Pitești, au susținut marți 21 mai o conferință, dublată de o inedită reconstituire istorică, în fața a aproape 200 de elevi de la patru licee din municipiul Alexandria. Aceștia au avut ocazia să afle informații inedite despre epoca domniilor fanariote în Valahia și Moldova, despre organizarea militară a celor două principate și mai cu seamă despre mercenarii arnăuți. Armele și veșmintele purtate de membrii echipei de la Centrul Universitar Pitești au constituit principala atracție a manifestării.

Cei prezenți au aflat în mod direct cine anume au fost arnăuții, cum erau ei organizați, ce veșminte și ce tipuri de arme au purtat.

Historia Renascita activează ca asociație de reconstituire istorică începând din 2016, și abordează ca reconstituire istorică, printre altele, perioada antichității autohtone, mai precis aspecte ale civilizației dacice în perioada regalității până la războaiele daco – romane ( sec II BC – sec. II AC) și cucerirea regatului dac condus de Decebal de către Traian.

Asociația Historia Renascita a acumulat o bogată experiență pe reconstituirea antichității autohtone, participând în ultimii opt ani la peste 100 de evenimente importante din România și Europa.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.