paraclisNihil sine Deo. Nimic fără Dumnezeu. Deviza regilor României este și o deviză de suflet pentru Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș. O deviză ce îl însoțește în toate acțiunile sale, zi de zi.
Și cel mai recent exemplu al credinței lui Ion Mînzînă este o inițiativă emoționantă. În premieră în România, la Consiliul Județean Argeș există un loc special și inedit unde angajații și cei care trec pragul instituției se pot ruga și reculege, fiind o dorință de suflet și din suflet a președintelui CJ Argeș, Ion Mînzînă. Marți 14 mai, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a arhimandritului Caliopie și a unui sobor de 14 preoți, a fost sfințit în incinta CJ Argeș un paraclis amenajat prin stăruința lui Ion Mînzînă. Locul de rugăciune este situat chiar la intrarea în Consiliu.
La slujba de sfințire au asistat cu smerenie Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, primarul municipiului Pitești Cristian Gentea, vicepreședinții CJ Argeș Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, precum și administratorul public al județului, Cristi Puiu.
”Acest paraclis a fost amenajat din dorința de a veni în sprijinul angajaților, dar și al argeșenilor care ne trec pragul și care vor să aibă un loc de rugăciune și de reculegere. În tot ceea ce clădim trebuie să punem credință. Căci nimic nu se poate face fără credință, fără Dumnezeu. Îi mulțumesc Înalt Preasfinției Sale Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, că ne-a bucurat cu prezența, cuvântul și harul său, dar și pentru dreapta călăuzire în misiunea noastră de a munci cu rod și spor pentru Argeș. Dumnezeu să îi ajute pe argeșeni!”, a declarat Ion Mînzînă.

Speciale au fost și cuvintele ÎPS Calinic: ”Este un spațiu foarte potrivit pentru împlinirea rugăciunilor, cât de scurte. Este un lucru superb că domnul Mînzînă a gândit realizarea acestui paraclis. Ca într-o biserică sunt aici. Este o mare bucurie”.
Paraclisul va fi sub jurisdicția canonică și administrativă a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

paraclis 02paraclis 01

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.