rapsodiaDuminică 26 mai, la Corbi va avea loc cea de-a 52-a ediţie a festivalului „Rapsodia păstorească”, eveniment-simbol pentru această comună ce are o tradiție de câteva secole în creşterea oilor. Una dintre cele mai frumoase și dinamice comune din Argeş, Corbi are peisaje de pus la suflet şi oameni buni de pus la rană.

Iar primărița Anca Baciu dovedește din nou că este o susținătoare cu fapta a tradițiilor de la Corbi. Nu trebuie să uităm că ”Rapsodia păstorească” a căpătat anvergura pe care o merită în perioada în care Virgil Baciu a fost primarul comunei Corbi.

Iar cea de-a 52-a ediție, la care sunt așteptați mii de oameni, va fi una cu multe momente de neuitat. Evenimentul va începe dimineața cu vizitarea Muzeului comunei Corbi, urmat, de la ora 9.30, de Parada cântecului, dansului și portului popular, susținută de ansambluri cu specific păstoresc din Argeș, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Olt și din Republica Moldova.

Va urma deplasarea în zona mirifică ”La Chilii”, acolo unde vor fi premiați participanții care dețin cele mai frumoase animale, premiere efectuată de către Asociația Corbii de Piatră.

”Rapsodia Păstorească” se va încheia cu o petrecere populară susținută de formațiile participante. Invitat special la spectacol este cunoscutul artist Doinel Hândorean.

Toți iubitorii de animale, în special cai – cu sau fără trăsuri, sunt așteptați duminică 26 mai, la ora 9:30 în număr cât mai mare (specific cu animalele – ținuta obligatorie a călăreților : costum popular) în fața Primăriei Corbi pentru a participa la parada Rapsodiei Păstorești. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să sune la numărul de telefon / fax 0248580005, sa lase un mesaj pe Facebook, sau pe e-mailul primăriei : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Totodată, producătorii locali care doresc să își vândă produsele sunt rugați să sune la numărul de telefon / fax 0248580005, să scrie pe Facebook-ul Primăriei Corbi, sau e-mailul primăriei : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pentru a stabili locul de amplasare.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.