lansare_principal.jpg

Asociația Ordessos, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, prezintă publicului  “Ghidul spectatorului de teatru”, o carte realizată de omul de presă argeșean Gheorghe Smeoreanu împreună cu regizorul Bogdan Cioabă.

Astfel, luni, 30 octombrie, Biblioteca Colegiului Național “Ion C. Brătianu” a fost gazda perfectă pentru evenimentul de lansare a ghidului, o lucrare pe un subiect care nu se mai găsește în literatura de specialitate românească.

Ideea cărții aparține ziaristului Gheorghe Smeoreanu care s-a gândit că ar fi bine ca spectatorul de teatru să aibă un fond aperceptiv când vine la orice spectacol.

Lucrarea se adresează spectatorului debutant, celui mediu, standard. Și pentru a genera un fel de Ghid al spectatorului, ziaristul s-a adresat regizorului și profesorului universitar Bogdan Cioabă.

“Ne-am gândit la ceea ce i-ar fi de folos spectatorului debutant, cel care pășește pentru prima oară într-o sală de spectacol, ori spectatorul standard, ca să spunem așa, cu privire la arta teatrală, la genurile dramatice, la etapele fabricării unui spectacol, la tot ceea ce ține de dramaturg, regizor și actori, de muzică și costume, de el însuși, cel care vine la teatru din cele mai diverse motive , toate profund umane și astfel a apărut acest ghid pe care ne-am bucura să îl găsiți pe cât de util, pe atât de atractiv”, transmit autorii ghidului.

 Mai exact, în ineditul volum “Ghidul spectatorului de teatru” puteți să descoperiți cele șapte etape importante ale creării unui spectacol sau cine este spectatorul ideal al pieselor de teatru.

 coperta_ghid.jpg

Ghidul spectatorului de teatru este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Argeș.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.