WhatsApp-Image-2023-10-30-at-15.31.08.jpegAstăzi, 30 octombrie 2023, în Piața Primăriei din Pitești a avut loc vernisajul expoziției de fotografii intitulată „Picasso. Intimo.”, realizată de către Gestamp Beycelik România - companie multinațională din industria auto – cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România, al Primăriei Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, și al Consiliului Județean Argeș, prin Muzeul Județean Argeș.

Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă la care au participat reprezentanți ai municipalității piteștene, ai partenerilor în organizare și ai presei locale. Au vorbit în cadrul conferinței și au răspuns întrebărilor din partea presei: primarul Piteștiului, Cristian Gentea, Alper Yavuz - director operațiuni Gestamp Beycelik România, Elena Biță – manager resurse umane Gestamp Beycelik România, Micaela Ossola Revilla - însărcinat cu afaceri consulare, culturale și administrative, secretar de ambasadă, Cornel Popescu – director al Muzeului Județean Argeș.

Expoziția își propune să aducă în prim-plan, cu prilejul celebrării a 50 de ani de la dispariția celebrului artist, creația sa unică, prin fotografii care prezintă instantanee din viața sa. Fiecare dintre panourile expoziției are atașat un cod QR ce oferă informații detaliate despre momentul sau opera artistică prezentate în fotografie, dând, astfel, locuitorilor și vizitatorilor orașului nostru posibilitatea de a cunoaște capodoperele lui Picasso, de a înțelege influența sa asupra artei contemporane și de a aprecia moștenirea sa culturală.

Expoziția „Picasso. Intimo.” va rămâne în Piața Primăriei timp de două zile, urmând ca, de la 1 noiembrie 2023, să își schimbe amplasamentul, fotografiile fiind expuse, timp de o lună, pe aleea pietonală din fața Muzeului Județean Argeș.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.