medici_veterinari.jpg

Ziua de vineri 19 mai, a.c., a fost o zi de mare însemnătate pentru medicii veterinari din județul Argeș, o zi în care li s-a confirmat importanța în societate, prin prezența a numeroase personalități de rang național și județean invitate la evenimentul organizat de conducerea DSVSA Argeș, prilejuit de Ziua Medicului Veterinar. O zi în care au fost aduse aprecieri de la cel mai înalt nivel al statului atât pentru medicii veterinari, cât și pentru conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, ce a reușit să redea medicilor veterinari din județul nostru demnitatea de care trebuie să se bucure.

Mai exact, vineri, 19 mai, conducerea DSVSA Argeș a organizat la Muzeul Golești un eveniment dedicat medicilor veterinari cu ocazia  Zilei Medicului Veterinar, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 15 mai. Un eveniment la care au răspuns invitației directorului DSVSA Argeș, Sorin Sorescu, unii dintre cei mai înalți oficiali ai statului român precum, președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, președintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală din Senatul României, George Scarlat,  Alexandru Nicolae Bociu, președinte ANSVSA și prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

#Directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu: „Abordarea mea a fost total diferită, aceea de colaborare și de recăpătare a demnității profesiei pe care o practicați”

 sorin_sorescu.jpg

Amfitrion al evenimentului, Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, a deschis seria discursurilor și i-a asigurat pe medicii veterinari din județ, care au venit într-un număr destul de numeros la acest eveniment, de o colaborare bazată pe respect.

„Ne bucurăm de oaspeți de mare calitate. Este a patra ediție a Zilei Medicului Veterinar pe care noi o organizăm aici, la Muzeul Golești, un loc plăcut sufletului meu, un loc deschis care mă caracterizează ca mod de viață, un loc în care mi-am dorit să socializăm, să veniți alături cu cei dragi, cu familia, cu copiii pentru că timpul nostru dedicat activității zilnice nu ne mai permite să și socializăm.

Dragii mei, eu vreau să vă mulțumesc în primul rând pentru toată implicarea dumneavoastră ca medici veterinar, pentru toată dăruirea față de profesie, vreau să apreciez eforturile pe care le faceți dumneavoastră medicii veterinari de liberă practică împuterniciți pentru că sunteți primii care intrați în contact cu crescătorul de animale, direct cu agricultorul.

alina_gorghiu_4.jpg

Chiar dacă nu întotdeauna aducem veștile cele mai bune, vreau să vă reamintesc și se observă de fapt pe fețele dumneavoastră încrederea cu care noi colaborăm, încredere ce vă este dată pe de o parte de recăpătarea demnității dumneavoastră prin aceste reglementări normative privind veniturile medicilor veterineri de liberă practică. Știți că ați trecut prin momente foarte grele, când nu vă ajungeau banii de combustibil să ajungeți la un crescător de animale. Toate aceste lucruri s-au rezolvat și mai mult decât atât primiți banii în fiecare lună la timp.

Mai vreau să subliniez un singur lucru. Acum câțiva ani de zile veneați cu niște deconturi foarte mici și aveați parte de un tratament greu de crezut că se putea face între colegi. Știți cum erau aruncate deconturile dumneavoastră. Stăteați de dimineața, de la 8:00 până seara ca să vă primească un decont.

Însă, abordarea mea a fost total diferită, aceea de colaborare, de recăpătare a demnității și să înțelegem că toți suntem pe același nivel al pregătirii profesionale.

De asemenea, vreau să mulțumesc colegilor mei din aparatul Direcției Sanitare veterinare și pentru Siguranța Alimentelor cu care știți că muncim foarte mult, că suntem un parat deficitar din punct de vedere al personalului”, a declarant directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu.

#Al doilea om în stat, prezent la sărbătoarea medicilor veterinari din Argeș

 alina_gorghiu.jpg

Prezentă la eveniment, Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României, a adus mii de mulțumiri medicilor veterinari pentru munca pe care o depun și i-a asigurat de întreaga susținere legislativă atunci când au nevoie de vreo reglementare, așa cum a mai făcut-o și în trecut.

Totodată, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a ținut să-i ofere directorului DSVSA Argeș, Sorin Sorescu, o în semn de recunoștință pentru managementul performant al instituției pe care o conduce o diploma de performanță în administrația locală.

„Respectul meu pentru această profesie este unul nedisimulat.

Stimați medici, onorate gazde, de-a lungul timpului m-am întâlnit cu mulți dintre dumneavoastră. În ultima vreme ne-am întâlnit de multe ori pentru că având 3 câini pe care îi cresc la Valea lui Enache, interacționăm destul de des și știu cât de mult înseamnă să fii prefesionist.

Dar mai mult decât să știi carte, cred eu că este important să fii empatic, că este important să ai har, că este important să fii la locul potrivit, la momentul potrivit.

alina_gorghiu2.jpg

Pentru dumneavoastră eu sper să fiu la locul potrivit și la momentul potrivit când discutăm de legislația care vă impactează.

În Comisiile parlamentare din Senat, spunea domnul director sorin sorescu, am discutat legea care prevede organizarea și funcționarea profesiei dumneavoastră. Eu vă asigur de bunele mele intenții.

În final, am ales ca din partea Senatului României, din partea mea și a domnului președinte Scarlat să-i oferim domnului director Sorin Sorescu, care din punctual nostru de vedere conduce performant instituția la nivel județean, o diplomă de performanță în administrația locală și o plachetă, Simbolul Senatului.

alina_gorghiu3.jpg

Îi mulțumesc domnului director că de fiecare data când mișcați dumneavoastră proiecte mi le împărtășiți  și încerc și eu, la rândul meu, cu domnul președinte, cu colegii mei din Parlament să vă susținem.

Faptul că laboratorul se dotează, faptul că avem acest proiect national privitor la risipa alimentelor sau proiectul pilot despre sterilizarea gratuită a câinilor și pisicilor sunt argumente ale prezenței mele astăzi aici. Acolo unde oamenii sfințesc locul trebuie să vi să le spui un sincer mulțumesc” a precizat Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului.

#Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu: „Sunteți județul care a răspuns cu brio la auditul Curții Europene de Conturi și la auditurile Marii Britanii”

alexandru_bociu.jpg

La rândul său, Alexandru Bociu, președintele ANSVSA a ținut să mulțumească celor doi reprezentanți ai Senatului României pentru sprijinirea proiectelor sale în Parlament, cât și colectivului DSVSA Argeș pentru felul în care și-au îndeplinit sarcinile de serviciu.

„Stimați colegi, dragi prieteni, colaboratori, îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la acest frumos eveniment al dumneavoastră. Suntem onorați să avem alături de noi oameni de stat, oameni de un calibru extraordinar care ne-au sprijinit necondiționat.

„De la furcă la furculiță” este dictonul nostrum. Iar acest lanț s-a vrut să fie rupt, dar cu sprijinul acestor oameni am reușit să-l menținem și vă asigur că atât timp cât voi ocupa această poziție, nu se va atinge nimeni de el. Încă de la început am spus că vreau să dăm dovadă de unitate și responsabilitate colectivă. Vă felicit că aplicați aceste dorințe ale mele.

Ați demonstrat că se poate. Sunteți județul care a răspuns cu brio la auditul Curții  Europene de Conturi, la auditurile Marii Britanii. Ați reprezentat județul și țara cu succes și pentru asta vă mulțumesc!”, a spus Nicolae Bociu, președintele ANSVSA.

Așadar, iată că putem spune că ediția din acest an a evenimentului dedicat Zilei Medicului Veterinar a fost fără discuție cea mai reușită ediție, dată fiind și prezența înalților oficiali, care așa cum au și recunoscut, au ținut să vină la acest eveniment pentru a mulțumi directorului DSVSA Argeș, Sorin Sorescu și echipei sale pentru performanțele administrative înregistrate.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.