upit

Miercuri 9 noiembrie, cu începere de la ora 16, sute de înalți oficiali, invitați speciali și profesori vor fi prezenți la Filarmonica Pitești cu prilejul unui eveniment deosebit. Sub titulatura ”Gala UPIT 60”, Universitatea din Pitești va sărbători 60 de ani de existență. Șase decenii pe parcursul cărora a dat numeroși absolvenți de elită, șase decenii pe parcursul cărora educația academică a fost la nivel înalt.

Prima şcoală de învăţământ superior din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962 şi s-a numit „Institutul Pedagogic de 3 ani”, cu specializări pedagogice în Matematică, Fizică, Biologie, Chimie, Filologie şi Educaţie fizică şi sport. A urmat deschiderea către specializările tehnice, conducând la înfiinţarea Institutului de Subingineri (1969), unite în 1974 sub titulatura de Institutul de Învăţământ Superior. Ulterior au existat diverse alte forme de organizare, într-o perioadă aflându-se în subordonarea Institutului Politehnic Bucureşti, ajungând în anul 1991, când, după trei decenii de acumulări în acest segment intelectual, a devenit autonomă şi a primit denumirea de „Universitatea din Piteşti”.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.