icoana

La Memorialul Închisoarea Pitești a fost adusă o icoană specială. Este vorba de Icoana Maica Domnului “Lumina celor din întuneric”, pictată de maicile de la Mănăstirea Diaconești în memoria celor întemnițați la Închisoarea Pitești de regimul comunist.

 Această icoană a fost inspirată de credința deținuților politic din perioada comunistă și de evlavia lor deosebită față de Maica Domnului.

Între 1949 şi 1951, la închisoarea Piteşti s-a desfăşurat Experimentul Piteşti, considerat a fi cel mai mare şi cel mai intensiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul comunist. Din 2014, o parte din fosta închisoare a fost deschisă publicului şi mii de vizitatori din ţară şi de peste hotare vin aici în fiecare an. În incinta Memorialului Închisoarea Pitești se organizează anual numeroase evenimente și tot aici se află o librărie, de unde pot fi achiziționate cărți legate de Experimentul Pitești și de supraviețuitorii ororilor comuniste.

În martie 2021, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a pus piatra de temelie la un lăcaş de cult ce va fi ridicat în curtea fostei închisori Piteşti, acolo unde s-a desfăşurat teribilul Experiment Piteşti.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.