calinicBiblioteca Județeană Argeș a găzduit joi seara, în fața unei săli arhipline, un eveniment editorial ce cu greu va putea fi uitat. Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, a lansat albumul ”Bunicul meu Regele Mihai”, album ce reunește sute de fotografii inedite cu Regele Mihai de pe tot parcursul vieții sale.

Lansarea a fost una specială și pentru că Nicolae al României s-a dovedit a fi, ca de fiecare dată, un vorbitor cald și plin de emoție. Depănând amintiri despre bunicul său, Nicolae al României a fost năpădit de mai multe ori de emoții, asta și pentru că a avut o relație strânsă și specială cu Regele Mihai.

nicolae

Prieten și sfătuitor apropiat al lui Nicolae al României, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a cucerit audiența cu un discurs plin de pilde și umor, dovedind din nou că este un maestru al cuvintelor alese.

”Prințul Nicolae a fost sub lupă și am văzut cum a progresat în rostirea limbii române. Dânsul a ajuns să gândească în limba română. Mă temeam că nu va putea asta pentru că dânsul a fost de mic un spirit independent și liber, în sensul că s-a dus cu tatăl său prin Africa, cu misiuni sociale. Prințul Nicolae a avut o profesoară de română foarte bună în casă. Soția dânsului. L-a învățat foarte bine româna și gramatica limbii române, ce e foarte grea. Prințul Nicolae este un fenomen. Prințul Nicolae cunoaște foarte multe despre Regele Mihai, însă nu a spus foarte multe pentru că e un pic pișicher”, a spus cu umor ÎPS Calinic, care a și dezvăluit să fără să vrea că Nicolae al României va avea un băiat, soția sa, Alina de Roumanie, fiind însărcinată din toamna anului trecut.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.