baba

Peste 80 de lucrări ale pictorului Corneliu Baba, unul dintre cei mai mari artiști români, vor fi prezentate publicului într-o expoziţie ce va fi vernisată marţi, 12 aprilie, la Fundaţia Culturală Ilfoveanu & Badea din Piteşti, cu începere de la ora 18. Printre lucrările expuse se va număra și un tablou realizat de Corneliu Baba în 1910.

Comparat cu marele Francisco Goya, Corneliu Baba s-a stins din viață în 1997, la vârsta de 91 de ani. În prezent, cea mai mare colecție de lucrări dar și obiecte ale artistului se găsesc în Colecția Baba, la Muzeul de Artă Timișoara. Colecția a fost donată muzeului de soția artistului și include 90 de piese, printre care și câteva tablouri aduse de la Muzeul Național de Artă și de la Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București.

Expoziția va fi deschisă până pe 25 mai.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.