stonebird 01În perioada 13-15 august, la Corbi se va desfăşura a III-a ediţie a Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din ţara noastră, festival la care vor concerta trupe faimoase precum Cargo, Trooper, Bucovina sau Alternosfera. Iar festivalul, ca de fiecare dată, aduce numeroase oportunităţi şi beneficii pentru comunitatea locală. La festival vor veni mii de spectatori din toată România, ceea ce va însemna automat o promovare turistică spectaculoasă. În plus, Stonebird va fi mediatizat de numeroase posturi TV, ceea ce înseamnă o altă promovare intensă a zonei.

Şi cum la festival vor veni numeroşi fani rock din toate colţurile ţării, aceştia vor avea nevoie de cazare, ceea ce va însemna un plus financiar pentru familiile din Corbi care vor dori să cazeze turişti.

Iar pentru centralizarea ofertelor de cazare, Primăria Corbi a anunţat pe pagina sa de Facebook că cetăţenii care deţin spaţii de cazare şi doresc închirierea acestora pentru turiştii care vor participa la festivalul Stonebird sunt rugaţi să anunţe la telefonul 0248580005 sau printr-un mesaj privat pe Facebook Primăria Corbi, între orele 08.30 – 15.30, numărul camerelor disponibile şi datele de contact ale proprietarilor. O iniţiativă lăudabilă şi foarte utilă pentru participanţii la festival.

stonebird 02

Din păcate, în spaţiul public, au apărut informaţii false şi scrise fără o minimă documentare conform cărora Primăria Corbi ar fi devenit agenţie de turism. Nimic mai neadevărat. Pentru că Primăria Corbi susţine şi promovează festivalul Stonebird şi prin anunţul postat îi ajută total dezinteresat pe cei care au spaţii de cazare să câştige un ban în plus.

Am vorbit legat de beneficiile Stonebird pentru comunitatea din Corbi cu fostul primar Virgil Baciu, cofondator al festivalului şi cel în ale cărui mandate comuna a cunoscut o dezvoltare fără precedent.

Virgil Baciu: „Zeci de gospodării au cazat turişti la fiecare ediţie”

După cum spune Virgil Baciu, „Beneficiile festivalului Stonebird sunt unele foarte mari pentru comunitatea din Corbi. De când se desfăşoară Stonebird, comuna Corbi a devenit mult mai cunoscută şi a cunoscut o promovare spectaculoasă. Miile de spectatori care au venit la Corbi au admirat şi peisajele noastre, au gustat şi din preparatele noastre tradiţionale, au văzut ospitalitatea oamenilor. Promovarea a fost una impresionantă. La fiecare ediţie a festivalului, Primăria Corbi pune la dispoziţie locaţia, asigură energia electrică, plus scena şi toaletele. În schimb, toţi locuitorii comunei Corbi care vin la festival au intrarea gratuită. Şi la fiecare ediţie au fost în medie cel puţin 800 de oameni din Corbi. Gândiţi-vă cât cât de mari au fost beneficiile pentru aceşti oameni, care au avut gratuitatea intrării la festival, în loc să dea peste 100 de lei pe bilet. Tot ca beneficii directe, am încurajat oamenii care au camere libere să le închirieze pentru turişti, pe care să îi cazeze şi cărora să le ofere preparate din gospodăria proprie. Au fost cel puţin 40-50 de gospodării de fiecare dată ce au cazat turişti. Primăria Corbi facilitează pur şi simplu comunicarea între cei care au spaţii de cazare şi organizatorii festivalului”.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.