floricaInaugurat pe 24 mai în prezenţa premierului Ludovic Orban şi a ministrului Culturii-Bogdan Gheorghiu, Muzeul Naţional Brătianu de la Vila Florica este deocamdată închis publicului. Fără o minimă documentare sau un telefon dat, au fost cârcotaşi care au pozat porţile închise, aruncându-se în tot felul de ipoteze superficiale şi elucubraţii legat de faptul că muzeul e închis.  

Mihai Alexandrescu, managerul Muzeului Naţional Brătianu, a explicat printr-o postare specială pe Facebook, de ce muzeul este deocamdată închis: „Totul, în această viață, se face conform legilor. Începem cu legea gravitației pe care, prin limitele naturale, o respectăm cu toții. Și continuăm cu legile statului, fiindcă vrem să fim o societate civilizată.

Muzeul Național Brătianu va fi deschis publicului când vom avea tarifele pentru bilete aprobate, casa de marcat înregistrată la ANAF, procedurile finalizate.

Probabil, cei care au pozat porțile închise nu știu toate astea. Dar eu am toată datoria, tot calmul din lume și toată bunăvoința să le explic. Încă puțin, dragi împătimiți de cultură! În cultură, la fel ca în dragoste, puțină așteptare nu strică - și face parte din seducție. Vă țin la curent”.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.