salariuleconomie.jpgAnul urmator vom plăti mai mult din salariu la stat, este concluzia la care au ajuns specialiștii care au analizat planul fiscal pregătit de Guvern.

 

Veniturile statului din impozitul pe salarii cresc anul viitor cu 1,2%  din Produsul Intern brut, adică cu aproape 22 de miliarde de lei. 5 miliarde se vor strânge la buget  din eliminarea facilităților fiscale din IT, construcții, agricultură și industria alimentară, arată analiza specialiştilor. Restul de bani ar putea veni din creșterea impozitului pe venit, cred experţii. 

"Jumătate din cât câştigă un salariat va merge către stat, iar apoi din banii care îi vor rămâne va plăti şi TVA. Suntem pe locul 2 după Grecia la impozitarea muncii", a declarat Adrian Codîrlaşu, vicepreşedinte CFA.

Guvernul ar putea creşte, însă, deducerile pentru cei cu venituri mici. Planul fiscal prevede şi creşterea veniturilor din TVA de la 6,8% din PIB în 2025, la 7,3% în 2026. 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.