bigster-parisul.jpgEdiția din 2024 a Mondial de l”Auto, expoziția auto internațională de la Paris a debutat în această dimineață cu premiere ale mărcilor BMW, Mini, Renault și Dacia. Mărcile chineze mizează și ele pe noutăți, dar fără aplombul din ultimii ani.

Prima zi, cea dedicată presei și specialiștilor, a debutat la Mondial de l”Auto 2024 – eveniment care se desfășoară până pe 20 octombrie – cu lansări ale mărcilor BMW, Mini, Renault și Dacia. Programul conferințelor de presă, care se succed cu repeziciune întreagă zi, conține și alte mărci europene precum Audi, Volkswagen, Skoda, Citroen, dar și branduri consacrate în China care încearcă să își extindă amprenta în Europa. BYD, Leapmotor, Hongki, Forthing, Xpeng sau GAC sunt doar câteva dintre acestea.

La doar câteva minute după ce Renault 4 E-Tech Electric a fost dezvăluit publicului a venit rându mărcii Dacia să își prezinte vedeta. Model Bigster, dezvoltat și asamblat în România, este, așa cum ați aflat deja, un frate mai mare al cunoscutului Duster, însă diferă de acesta din urmă printr-o gamă de propulsoare mai complexă și dotări în premieră pentru marca Dacia.

Primul SUV de clasă C al Dacia va putea fi comandat în curând cu o gamă de sisteme de propulsie compusă din ECO-G 140 – care poate fi alimentat atât cu benzină cât și cu GPL, TCe 140 – care combină un un motor de 1.2 litri cu trei cilindri și un sistem mile-hibrid de 48V, TCe 130 – singurul propulsor care poate fi combinat cu o transmisie 4×4 și HYBRID 155 – care combină un motor de 1.8 litri cu cu două motoare electrice și o cutie de viteze automată electrificată.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.