mioveni_oras.jpgÎn ultimul deceniu, România a reușit să se apropie semnificativ de media europeană în ceea ce privește mulți indicatori economici, printre care și creșterea salariilor, care în România, în termeni nominali, aproape s-au triplat în ultimii 10 ani (de la 1579 lei în 2013 la 4584 lei în 2023, valori medii anuale).

Cei mai importanți șapte poli economici din România contribuie la mai mult de 50% din PIB-ul național, spunea recent Csaba Balint, membru în Consiliul de Administrație al BNR, citat de Hotnews.ro. Pe lângă capitala țării, există numeroase centre economice regionale – cum ar fi Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, sau Constanța, ce joacă un rol important în dezvoltare. Potrivit datelor Comisiei Naționale de Prognoză, pe lângă cele 6 centre sus-menționate, un alt centru economic important este cel din jurul Mioveni, unde se fabrică autoturismele Dacia.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.