autostrada

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a petrecut luni 29 iulie mai multe ore în Argeș, parcurgând tot tronsonul 5 (Curtea de Argeș-Pitești) al autostrăzii Sibiu-Pitești, tronson în lungime de 30,35 kilometri și unde lucrările au început în septembrie 2021.

”Stadiul de execuție a lucrărilor a depășit deja 73% pe tot tronsonul, iar primul strat de asfalt a fost pus pe mai bine de 90% din acest tronson. Au fost montați deja o mare parte dintre stâlpii de iluminat din zona pasajelor. În zona kilometrului 93 se montează în această perioadă grinzi pe o bretea ce va face legătura cu drumul național din proximitate. Țintim să finalizăm acest tronson de autostradă mai devreme față de termenul contractual, fiind posibilă chiar anul acesta”, precizează Ionel Scrioșteanu.

Conform contractului, tronsonul 5 ar trebui finalizat cel târziu în august 2025. La ora actuală, pe șantier lucrează câteva sute de muncitori.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.