6-martur-pitesti.jpgProducătorul de scaune şi sisteme pentru scaune auto Martur Automotive Seating and Interiors, compa­nie controlată de turcii de la Martur, care au construit o fabrică de la zero în Oarja, judeţul Argeş, a ajuns la afaceri de 1 mld. lei anul trecut, plus 12%, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania şi-a mă­rit numărul de an­gajaţi cu 9% în 2023, ajungând la 682 de sa­lariaţi, potrivit acelo­raşi date, însă profitul net a fost scădere cu 40% faţă de anul pre­ce­dent, situându-se la 36,5 mil. lei.

Martur Auto­mo­tive Seating and Inte­ri­ors face parte din grupul turc Martur Fompak Internatio­nal, cu sedii centrale în Turcia, la Istanbul şi în Franţa, la Paris. Gru­pul are în total 13 fa­brici în Turcia, Maroc, Algeria, Slovacia, Italia şi România, potrivit datelor de pe site-ul propriu. În plus, turcii deţin birouri şi şase centre de cercetare şi dezvoltare în Italia, România, Germania, UK şi Turcia.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.