benzinarie.jpgCarburanții s-au scumpit cu aproximativ 7% în prima săptămână a lunii iulie, majorării de preț cauzată de creșterea accizelor, de peste 40 de bani/l, din prima zi a lunii adăugându-i-se și o creștere de 8 bani/l ca urmare a evoluției cotațiilor internaționale. Ultima scumpire, de 4 bani/l, a fost efectuată astăzi de liderul pieței, OMV Petrom, atât la benzină, cât și la motorină, atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV, relevă date analizate de Profit.ro.

Comparativ cu prețurile din weekend, în 123 de stații Petrom în care există o ofertă promoțională, prețurile de astăzi sunt cu 9 bani/l mai ridicate la carburanții standard și cu 14 bani/l la cei premium.

Și asta pentru că, în weekend, în perioada 15 iunie – 31 iulie 2024, compania are o campanie promoțională, în 123 din stațiile Petrom putându-se cumpăra carburanți standard mai ieftini cu 5 bani/l și benzină și motorină extra mai ieftine cu 10 bani/l. Reducerea se aplică direct în prețul de la pompă, în fiecare weekend din perioada campaniei, în intervalul vineri, ora 23:00 – duminică ora 23:00. Joia trecută, OMV Petrom a scumpit combustibilii cu 5 bani/l, la numai 2 zile după ce-i ieftinise cu 4 bani/l. Dacă pe 30 iunie, în stațiile Petrom benzina costa 6,96-7,06 lei/l (cu reducerea de weekend aplicată), pe 8 iulie, aceasta a ajuns la 7,47-7,54 lei/l.

Similar în cazul motorinei: dacă în ultima zi a lunii trecute prețurile erau de 7,13-7,19 lei/l (cu reducerea de weekend inclusă), în prezent ele sunt de 7,61-7,64 lei/l. Cu alte cuvinte, benzina s-a scumpit în numai o săptămână 7,3% sau cu 51 de bani/l, din care 43 bani/l este efectul majorării accizelor, iar motorina cu 6,7% sau 48 de bani/ din care 40 de bani/l este efectul fiscal.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.