magiunSonimpex, firma ce produce Magiunul de Topoloveni, primul produs din România cu Indicație Geografică Protejată la nivel european, a avut anul trecut o cifră de afaceri record, conform datelor obținute de FinanciarPress.ro de la Ministerul Finanțelor. Astfel, Sonimpex a avut în 2023 o cifră de afaceri de 5,93 milioane lei, cu aproape 1,2 milioane lei mai mare comparativ cu 2022. În ceea ce privește profitul net, acesta a fost unul foarte mic, de doar 6.394 lei, cu mult sub profitul mare înregistrat în 2021, când acesta s-a ridicat la 1,15 milioane lei. Cel mai mare profit al Sonimpex – 5,9 milioane lei, acesta a fost înregistrat în anul 2017.

Fabrica de magiun de la Topoloveni are o istorie considerabilă: a fost înființată în 1914 și a fost prima fabrică de acest gen din țară, cunoscută sub denumirea de ”Cooperativa din Topoloveni” unde se producea magiun din prune și din alte fructe.

După preluarea prin cumpărare în 2001 de către societatea comercială Sonimpex Serv Com, fabrica de magiun a fost repusă în funcțiune în condiții tehnologice adaptate standardelor internaționale, ceea ce a determinat un progres în ce privește calitatea produselor și recunoașterea națională și internațională a acestei calități.

Această decizie a permis obținerea celor mai prestigioase premii internaționale pentru calitate și înregistrarea ca produs cu Indicație Geografică Protejată la nivel european, apoi calitatea de furnizor al Casei Regale a României.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.