ionut gheorghe

La alegerile locale din 9 iunie, pentru funcția de primar al comunei Călinești va candida liberalul Ionuț Gheorghe, actualul director al CAS Argeș, un profesionist de excepție, expert-contabil de profesie, fost consultant în afaceri și în același timp omul care a reușit să atragă numeroase proiecte cu fonduri europene. Iar expertiza sa dovedită în atragerea fondurilor europene ar fi extrem de utilă pentru Călinești. Ionuț Gheorghe este în plus un om al locului și locuiește chiar în Călinești cu familia.

Iar Ionuț Gheorghe arată constant că are planuri foarte fezabile pentru viitorul comunei Călinești și pentru dezvoltarea comunei.

Cel mai recent proiect la care lucrează Ionuț Gheorghe alături de echipa sa ar aduce mari beneficii pentru cetățenii din comună care și-ar instala panouri fotovoltaice pe propriile terenuri.

”Este un proiect ce propune o asociere în participațiune între cetățeni și comună, asociere prin care cetățeanul își pune la dispoziție terenul pentru a fi montate panouri fotovoltaice și poate opta pentru kilowați la locul de consum sau pentru componentă financiară. Și, un detaliu foarte important, locul de consum poate fi în Călinești sau în altă localitate. Și în funcție de dimensiunea terenului pus la dispoziție, dacă producția este cu mult mai mare decât consumul propriu, poate să opteze și pentru componentă financiară sau doar pentru componentă financiară, poate alege”, a declarat Ionuț Gheorghe, candidatul PNL la Primăria Călinești, pentru FinanciarPress.ro.

Proiectul lui Ionuț Gheorghe este extrem de benefic în condițiile în care la Călinești sunt destule terenuri ce nu mai pot fi muncite de bătrâni sau unde nu mai sunt animale, terenuri ce de obicei sunt date în arendă. Însă valoarea beneficiilor ca urmare a instalării de panouri fotovoltaice ar fi cu mult mai mare comparativ cu valoarea beneficiilor din arendă.

”La arendă, media anuală la hectar este undeva la 500 de kilograme de porumb, ceea ce înseamnă vreo 600 de lei pe an. Gândiți-vă în contrapondere câte panouri fotovoltaice ar intra pe 10.000 de metri pătrați și ce beneficii ar aduce, mult mai mari față de cele din arendă. Există și opțiunea prin care panourile să fie montate pe schele mai înalte, în așa fel încât pe sub ele să intre de exemplu lucernă, să fie și alte beneficii pentru cetățeni. Vă dau și exemplul meu. Eu sunt prosumator din 2021 și pe o suprafață de 20 metri pătrați mi-au intrat panouri de 3 kilowați”, adaugă Ionuț Gheorghe.

 

Material realizat de SC Info Press Smart Top SRL, la comanda Partidului Național Liberal, Organizația Argeș, Cod Mandatar Financiar 21240015

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.