tunelÎncepute în toamna anului trecut, lucrările de pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș din viitoarea autostradă Sibiu – Pitești avansează spectaculos, în special pe tunelul de autostradă în lungime de 1,3 kilometri. La ora actuală, în șantier sunt mobilizați câteva sute de muncitori și peste 100 de utilaje. După cum au declarat reprezentanții CNAIR pentru FinanciarPress.ro, stadiul lucrărilor a ajuns la aproape 30%, iar tronsonul 4, în lungime de 9,86 kilometri, va fi deschis cel târziu în decembrie 2026, cu câteva luni înainte de termenul contactual final stabilit în contract, adică martie 2027.

Firma austriacă Porr, cea care realizează lucrarea, a ajuns în prezent la 650 metri excavați pe calea spre Curtea de Argeș și la 500 de metri pe sensul spre Sibiu. S-a forat și prima galerie de legătură (pietonală), iar pe firul spre Curtea de Argeș urmează în următoarele săptămâni excavarea galeriei de trecere pentru vehicule din centrul tunelului.

Valoarea contractului se ridică la 1,678 miliarde lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.