- Friday, 12 April 2024
- Written by Denis Grigorescu
- Hits: 726
Peste 100 de antreprenori și oficiali au participat joi 11 aprilie la o foarte interesantă conferință organizată la Curtea de Argeș de Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș. La conferința intitulată ”Orașul Regal Curtea de Argeș și Transfăgărășanul”, tematica principală și esențială a fost legată de potențialul uriaș al turismului din zona Curtea de Argeș.
Au vorbit, Constantin Cadariu-fost ministru al Turismului, Sorin Sorescu – director DSVSA Argeș, Javier Garcia del Valle-CEO Happy Tour, Vlad Oprea-primar Sinaia, conservaționistul și alpinistul Alex Găvan, Radu Perianu-prefect al județului, Istvan Szabo- manager Afaceri verzi la fundația Conservation Carpathia, Paul Habina-OMD Maramureș, Cătălina Dumitrașcu, inspector școlar adjunct ISJ Argeș.
Iar unul dintre cele mai interesante și apreciate discursuri i-a aparținut lui Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, mereu alături cu fapta de producătorii locali.
”Acum patru ani am pus bazele unei colaborări alături de domnul director Istvan de la Conservation Carpathia. Am organizat prima întâlnire la Dâmbovicioara, iar acolo au venit atunci agenții economici care aveau pensiuni doar pentru cazare. Ulterior, am avizat primul punct gastronomic local, tot la Dâmbovicioara. De atunci până acum s-au avizat sanitar-veterinar în total 9 puncte gastronomice. Sunt cinci astfel de puncte gastronomice în zona Rucăr-Dragoslavele-Dâmbovicioara. În zona Curtea de Argeș avem patru puncte gastronomice, la Curtea de Argeș, Albeștii de Argeș, Șuici și la Mușătești. Mai sunt în curs de avizare încă patru puncte gastronomice. Aceste puncte gastronomice sunt puncte de valorificare ale produselor din propriile gospodării. Am invitat la eveniment producători locali tocmai pentru a îi aduce aproape de zona de HORECA și cazare, astfel încât să vă garantez că produsele sunt de calitate. Vă rog să achiziționați produse de la producătorii noștri locali, să le promovați în restaurantele dumneavoastră. Județul Argeș este foarte bogat, avem 22 de ferme de păsări și 18 ferme de porci, cu o capacitate de 150.000 de capete, avem foarte mulți producători. Obiectivul meu este, de când am preluat mandatul de director, de a susține și promova producătorii locali și de a susține turismul”, a declarat Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.
Popular Articles
- Most read
Publicitate