duster-nou.jpgȘeful mărcii Dacia din România, Mihai Bordeanu, a confirmat că uzina de la Mioveni nu va mai exporta în viitor modelul Duster pe piața din Turcia.

 

Informația că modelul Dacia Duster va fi comercializat în Turcia cu siglă Renault este cunoscut încă din 2023. În cadrul inițiativei strategice „International Game Plan 2027”, parte a planului de redresare Renaultion, oficialii francezi au anunțat că, în baza unei investiții de 400 de milioane de euro, uzina Oyak – Renault din Turcia va iniția asamblarea unor noi modele și motoare, printre care și Duster.

Mihai Bordeanu, Managing Director al mărcii Dacia pentru Europa de Sud-Est și Country Head Romania, a adus clarificări a implicațiilor acestui nou plan asupra uzinei Automobile Dacia din România.

 

„Fabrica din România nu va fi afectată de transformarea modelului Dacia Duster din Turcia în Renault Duster. Capacitatea de producție va fi ocupată de Duster (n.n. – pentru Europa) și Bigster”, a explicat oficialul Dacia pentru Economica.net la expoziția auto de la Geneva.

Totodată, Mihai Bordeanu a menționat că „într-o primă fază, în Turcia se va modifica sigla Duster (n.n. – din Dacia în Renault). Cu restul vom vedea. Noi am mai vândut acolo Sandero și ceva Spring (n.n. – Logan este deja comercializat în Turcia sub denumirea Renault Taliant și este asamblat la uzina locală Oyak – Renault din Turcia). Nu pot comenta deciziile grupului. Cert este că țara, Turcia, e deja pe harta Renault. Prin urmare se aplică acolo strategia lor, nu a noastră”.

 

Conform Asociației Producătorilor de Automobile din Turcia (Otomotiv Sanayii Dernegi – OSG), în 2023 au fost importate pe această piață 41.339 de autoturisme purtând marca Dacia, în creștere de la 36.000 în 2022. Cu volumul atins anul trecut, Dacia este una dintre mărcile aflate în vârful clasamentului importurilor de mașini care este dominat de Volkswagen (71.093 unități), Peugeot (58.549 unități) și Citroen (45.395 unități). Marca românească, parte a grupului Renault, a fost cea de-a patra marcă importată în Turcia, reprezentând nu mai puțin de 6,36% din totalul importurilor de autoturisme. Este important de menționat și că modelul Duster produs, până acum, exclusiv la Mioveni, a fost comercializat anul trecut în 23.387 de exemplare. Pentru comparație, marca Renault a vândut 117.491 de automobile în Turcia, dintre care 24.023 au fost importate, restul fiind produse la uzina Oyak – Renault din Bursa.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.