drum expresReprezentanții Asociației Pro Infrastructură au precizat săptămâna trecută că pe șantierul tronsonului 4 din drumul expres Craiova-Pitești, tronson aflat în cea mai mare parte în Argeș, nu era nici măcar un muncitor de la UMB și că cei de la UMB nu au practic capacitatea de a acoperi toate lucrările. Afirmațiile reprezentanților Asociației Pro Infrastructură au fost întărite și de filmările și fotografiile pe care aceștia le-au făcut pe șantierul gol.

FinanciarPress.ro a dorit să afle de la CNAIR care este motivul pentru care pe șantierul unui proiect de infrastructură atât de important nu este vreun utilaj sau angajat de mai multe zile.

Iar reprezentanții CNAIR au confirmat indirect prin răspunsul lor că UMB nu are deocamdată capacitatea de a acoperi toate lucrările importante contractate.

”Stadiul fizic al lucrărilor la tronsonul 4 din drumul expres Craiova-Pitești este de 40,5%. Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este 2024, în prezent se executa lucrari de relocare utilități și UMB nu lucrează în aceasta perioadă”, au precizat reprezentanții CNAIR pentru FinanciarPress.ro

În aceste condiții, se pune foarte serios întrebarea dacă cei de la UMB vor reuși să finalizeze tronsonul 4 în acest an, în condițiile în care lucrările nu au ajuns nici măcar la jumătate.

Contractul pentru cei 31,82 kilometri ai tronsonului Oarja-Colonești a fost semnat cu UMB pe 17 august 2021, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 15 noiembrie 2021. Valoarea contractului este de 617 milioane lei.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.