sorin_sorescu_ambasador_rounit.png

La sfârșitul anului trecut a fost lansată platforma ROUNIT, platformă ce își propune printre altele facilitarea repatrierii capitalului românesc și a muncitorilor români din diaspora, dat fiind faptul că țara noastră se confruntă de mai mulți ani cu o criză acută a forței de muncă, asta în timp ce milioane de conaționali se află în alte țări la muncă, cei mai mulți aflându-se în Italia.

Concret, proiectul ROUNIT urmărește să creeze o punte  de legătură eficientă între românii de pretutindeni și sectorul economic autohton. ROUNIT dispune la ora actuală de o rețea la nivel național de profesioniști conectați cu instituțiile publice locale - centrale și sistemul camerelor de comerț din țara noastră care oferă suport, consultanță și sprijin investitorilor români din străinătate și celor străini pentru dezvoltarea de noi afaceri, identificarea unor oportunități de afaceri, accesarea de fonduri europene, ajutoare de stat ori fonduri guvernamentale, cercetare de piață, parteneriate publice sau private pentru dezvoltarea de afaceri.

Inițiatorii proiectului ROUNIT sunt Asociația Românilor din Italia, Camera de Comerț și Industrie a României, Federația Patronatelor Societăților din Construcții și InfoCons.

Însă pe lângă inițiatori, mai sunt și parteneri ai proiectului care pun umărul în acest demers de mare angajament pentru țara noastră, iar printre partenerii de nădejde ai acestui proiect se numără și directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu, care nu a putut să ste deoparte, având în vedere că industria alimentară din România ar avea mare nevoie de românii plecați în străinătate.

De altfel,  alături de vicepreședintele ANSVSA Ioan Oleleu, la lansarea proiectului ROUNIT de la sfârșitul anului trecut a participat și Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, fiind singurul director din țară din rândul DSVSA-urilor județene care a fost invitat la eveniment, datorită parteneriatului foarte strâns pe care directorul DSVSA Argeș îl are cu unul dintre inițiatorii ROUNIT, mai exact cu Sorin Mierlea, președintele InfoCons, un parteneriat ce urmărește protecția consumatorului.

Ei bine, iată că la doar câteva luni de la lansarea proiectului, directorul DSVSA Argeș a primit o distincție estrem de importantă în cadrul acestui proiect, semn că implicarea sa a fost apreciată de inițiatorii ROUNIT.

Mai exact, Sorin Sorescu a primit distincția de Ambasador ROUNIT în cadrul comunității platformei rounit.org.

„Acest rol esențial reflectă contribuția și angajamentul dumneavoastră excepțional în cadrul comunității noastre”, i-au transmis reprezentanții ROUNIT directorului DSVSA Argeș, Sorin Sorescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.