autostrada.jpgAni de zile s-a tot vorbit despre „Centura Vâlcii”, un drum nou menit să scurteze distanța dintre Defileul Oltului și Pitești, ocolind municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru ca în final să se renunțe la această idee, în favoarea modernizării unei variante existente, paralelă cu DN7 / E81, care leagă reședința județului de stațiunea Călimănești-Căciulata.

Consiliul Județean Vâlcea a semnat deja contractul pentru modernizarea a 12 km de drum (DJ 703L) contra sumei de 6,6 milioane de euro, bani ce vor veni prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny” și din bugetul județean.

Proiectul prevede reabilitarea unei porțiuni (60%) din drumul care se află pe malul opus al Oltului, față de DN7 / E81, și care duce de asemenea de la Râmnicu Vâlcea spre defileu. Are prevăzute trei luni pentru proiectare și doi ani pentru execuție.

Prețul mediu pentru modernizarea unui kilometru de drum este sub cel vehiculat anul trecut, de 2,75 de milioane de lei față de 3,5 milioane lei. Proiectul prevede pe lângă asfaltarea celor 12 km și reabilitarea a șapte poduri de pe traseu, amenajarea podețelor de acces către proprietăți, precum și a rigolelor betonate, printre altele.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.