cfrCFR a început joi 8 februarie lucrările de reînnoire pe calea ferată Pitești-București, pe porțiunea Călinești – Golești – Pitești. Măsura a fost luată pentru a avea cât mai multe porțiuni unde trenurile pot atinge viteza 120 km/h. Lucrările pe porțiunea mai sus-menționată vor dura până pe 27 martie a.c.

Reprezentanții CFR au precizat pentru FinanciarPress.ro că aceste lucrări de reînnoire vor duce la întârzieri ale mai multor trenuri, asta deoarece, pe unele porțiuni se circulă doar pe un singur fir. Valoarea proiectului de reabilitare se ridică la 82,13 milioane lei, fără TVA, din fonduri nerambursabile PNRR. Între București și Pitești sunt 108 km pe calea ferată, iar trenurile parcurg în medie distanța în aproape două ore cu viteză redusă. Un lucru anormal în secolul XXI. Și încă o dovadă că CFR are nevoie să facă schimbări din temelii ale rețelei de cale ferată și ale trenurilor.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.