Sorescu_dsv.jpg

Digitalizarea nu mai trebuie să reprezinte un moft pentru nimeni, ci o necesitate. Rezistența la schimbare din acest punct de vedere trebuie depășită cât mai repede posibil de către toate entitățile din România pentru a putea face față provocărilor din Secolul Vitezei.

Din păcate, România ocupă ultimul loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește digitalizarea, iar această problemă trebuie rezolvată cât mai rapid posibil.

În acest sens, conducerea DSVSA Argeș a înțeles importanța digitalizării și astfel a început procesul de trecere de la scriptic la digital, un proces care s-a dovedit benefic pentru toată lumea.

Însă principalii stakeholderi ai acestei schimbări sunt agenții economici și primăriile care nu mai trebuie să vină la sediul DSVSA Argeș pentru a înregistra o cerere, ci pot rezolva acest aspect direct cu doctorul din zona lor, la doar un click distanță.

Așa se face că joi, 01 februarie a.c., în cadrul Galei Regista 2024, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a fost premiată pentru „Cel mai important progres digital”.

Gala Regista este un eveniment național de recunoaștere a progresului digital în instituțiile publice din România care s-au remarcat în procesul de modernizare a activității.

Evenimentul a avut loc în București, la Palatul Noblesse, în prezența a numeroși invitați speciali printre care amintim, Bogdan Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Dragoș Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Iulian Stanciu, președintele executiv eMAG, Bogdan Putinică, general manager Microsoft România, Radu Burnete, director executiv Confederația Patronală Concordia, Edward Crețescu, general manager Regista, Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City, Alex Șelaru, fondator Edus.ro, Marcel Bartic, profesor de istorie Școala Evrika, Alexandru Lăpușan, CEO Zitec.

Gala a fost moderată de Andreea Paul, președinte INACO și de Radu Puchiu, cofondator Tinia Group.

„În esență, digitalizarea înseamnă o mai mare eficiență a unei activități. Acest lucru l-am dorit și noi la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș și de aceea am pornit procesul de digitalizare a instituției.

Întotdeauna am fost receptiv la nou și am înțeles că fără schimbare nu se poate ajunge la inovare”, spune directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.