hidrogen

La începutul anului viitor, Autoritatea pentru Reformă Feroviară va organiza a treia licitație pentru achiziționarea a 12 trenuri cu hidrogen. La prima licitație, organizată în februarie 2023, nu s-a înscris vreun ofertant, iar a doua licitație a fost anulată în noiembrie 2023 pentru singura ofertă primită avea mai multe neconformități.

Reprezentanții Autorității pentru Reformă Feroviară au declarat pentru FinanciarPress.ro că documentația pentru atribuirea contractului a fost actualizată în luna decembrie, iar următoarea licitație va fi organizată cel târziu până la 1 martie 2024. Aceiași oficiali ne-au confirmat că primele trenuri vor circula pe ruta Pitești—București (Gara de Nord) începând din vara lui 2026, frecvența trenurilor fiind din oră în oră. Vor fi de asemenea trenuri cu hidrogen ce vor circula pe ruta București-Curtea de Argeș de trei ori pe zi.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.