dacia 1300Dacia 1300, mașina produsă în peste 1,9 milioane de exemplare în perioada 1969-2004, face subiectul unui amplu articol publicat miercuri 27 decembrie în cunoscuta revistă britanică Top Gear.

Jurnalistul britanic Sam Burnett face referire în amplul articol și la începuturile mărcii fabricate la Mioveni.

”Dacia a început ca un proiect de vanitate pentru a arăta lumii puterea industriale a țării (și cu siguranță a reușit asta, chiar dacă nu era chiar mesajul pe care se așteptau să-l transmită), dar a existat suficient realism în ceea ce privește înțelegerea faptului că mașinile trebuia asamblate sub licență, mai degrabă decât proiectate și construite de la zero. Pur și simplu nu a existat expertiza sau moștenirea producției de mașini în țară pentru toate acestea”, se precizeză în Top Gear.

”Deși nu avea performanțe spectaculoase, Dacia 1300 avea o fiabilitate impresionantă și o economie foarte bună de combustibil. Aceasta a fost mașina care a ținut România în funcțiune. Dacia 1300 a fost cu adevărat prietenul flexibil al românilor, mașina ce putea face totul. Dacia 1300 a fost mașina care a stat la baza succesului actual pe tot globul al mărcii Dacia”, mai spune jurnalistul britanic Sam Burnett.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.