dacia-sandero.jpgDacia Sandero a reușit să întoarcă rezultatele pe piața din Europa, concomitent cu o scădere mare a principalului rival, Tesla Model Y.

 În octombrie, Sandero a fost din nou cel mai vândut automobil din Europa, în timp ce SUV-ul electric de la Tesla n-a prins nici măcar Top 10, relevă datele analizate de Profit.ro. 

Vânzările Dacia Sandero au crescut surprinzător în luna octombrie, la aproximativ 21.100 de exemplare, cu o creștere de 37,7% față de octombrie 2022, după ce în ultimele 2 – 3 luni ritmul înmatriculărilor încetinise. 

Modelul produs la Mioveni și în Maroc a depășit la mare distanță principalii competitori însă cea mai mare dezamăgire vine de la Tesla Model 3, care a vândut mai puțin de 10.000 de unități în octombrie, un rezultat care îl plasează abia pe locul 24 și confirmă sistemul de livrări în valuri pe care l-a adoptat Tesla. 

 Pe locurile următoare în clasamentul lunii s-au situat Renault Clio (14.500 unități), Toyota Yaris Cross (14.400), Peugeot 2008 (14.200) și Citroen C3 (14.100), conform datelor preliminare Data Force. Cu un volum de 13.400 de autoturisme, Ford Puma s-a situat pe locul 8, confirmând cererea foarte mare pe care o înregistrează și acest volum. La polul opus s-a aflat Dacia Duster, care se confruntă cu efectele schimbării de generație, clienții fiind tentați să-și amâne achiziția până la apariția noului model. Cu circa 9.300 de unități, Duster a scăzut 7,5 procente față de anul trecut și s-a situat pe locul 26. 

În urma acestui nou context, Dacia Sandero a urcat din nou pe cea mai înaltă poziție pe întreg anul, având în intervalul ianuarie – octombrie 184.100 unități vândute, cu 20,4% mai multe decât anul trecut. Tesla, care a acumulat aproximativ 183.800 unități, a rămas a doua cea mai vândută mașină din Europa, pentru moment, însă datele finale și vânzările din ultimele două luni ale anului ar putea, fără îndoială, să schimbe ierarhia. Locul 3, VW T-Roc are o diferență de circa 20.000 de mașini, iar locul 4, Peugeot 208 înregistrează cu numai 1000 de vehicule în minus față de locul 3.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.