ford-craiova-otosan-5-iulie-1.jpgFord Puma rămâne cel mai vândut automobil din Marea Britanie, o piață care absoarbe peste 30% din producția de la Craiova. 

Și Dacia continuă să crească pe această piață, chiar dacă ritmul a scăzut. 

Mașinile produse în România se mențin pe lista de preferințe a britanicilor, în acest an, cu un lider absolut în modelul Ford Puma, produs la Craiova. 

Cu 4.824 de unități vândute în luna octombrie și un total de 42.135 de vehicule vândute de la începutul anului, Puma depășește categoric vechiul lider, Nissan Qashqai (34.952 unități) o mașină produsă local, precum și popularul Vauxhal Corsa (33.641 unități), multă vreme cea mai vândută mașină din Marea Britanie. 

Și Dacia reușește să-și mențină la un nivel bun vânzările pe piața britanică, chiar dacă creșterile mari din lunile anterioare au încetinit. Cu un volum de 1.843 de unități vândute în octombrie, și o creștere de 3,95%, marca de la Mioveni a avut o cotă de piață de 1,32% și a ajuns la un volum total de 23.299 unități de la începutul anului. Creșterea acumulată în prima parte a anului s-a micșorat vizibil și a rămas în acest moment la 1,07% comparativ cu nivelul din 2022. Cota de piață a Dacia s-a majorat ușor la 1,45%. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.