dacia-gama.jpgConstructorul auto Dacia s-a clasat pe locul şase în topul producătorilor de automobile din Europa de Est după cifra de afaceri, cu un business de 5,17 mld. euro în 2022, înainte de Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft, filiala din Ungaria a concernului de automobile german Daimler AG, şi după Hyundai Motor Manufacturing Czech S.R.O. din Cehia, care au închis 2022 cu afaceri de 4 mld. euro, respectiv 6,54 mld. euro.

Prima poziţie din clasament este ocupată de Skoda  Auto din Cehia, producător de automobile şi motoare care aparţine de Volkswagen AG, şi care anul trecut a raportat afaceri de 18,1 mld. euro, potrivit Surplex, companie cu sediul la Düsseldorf, care comercializează utilaje şi echipamente industriale second-hand.  

Pentru Automobile Dacia, maximul istoric rămâne cel din 2018, când compania a rulat afaceri de 5,3 miliarde de euro şi a obţinut un profit net de 162 mil. euro. În 2022, Automobile Dacia a obţinut un profit net de 107 mil. euro, în creştere faţă de 101 mil. euro în 2021 şi 62 mil. euro în 2020, arată datele centralizate de ZF.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.