dacia-logo-nou.jpgGilles Le Borgne, vicepreședinte executiv Renault care are în subordine întreaga activitate de inginerie a grupului, a declarat la IAA Mobility din Munchen că marca Dacia va avea un nou model care va fi lansat înainte de 2028.

Într-o discuție purtată cu un grup de jurnaliști, la care a luat parte și Economica.net, Gilles Le Borgne, șeful diviziei de inginerie a grupului Renault, a declarat că viitorul SUV compact Dacia Bigster va include în gama sa de sisteme de propulsie un nou motor de 1.8 litri, derivat din cel de 1.6 litri aflat în componența sistemului hibrid de pe actualul Jogger.

„În cazul Bigster nu am anunțat încă dacă va avea sistem de propulsie plug-in hybrid. Nu spun însă nici da, nici nu. Oricum, în gama Dacia va exista în viitor un motor de 1.8 litri, cu patru cilindri, normal aspirat, care va face parte dintr-un sistem hibrid. Acesta este derivat din hibridul de 1.6 aflat deja pe Jogger și va asigura un cuplu mai mare, necesar în special pentru Bigster, dar și, eventual, pentru Duster”, a explicat Gilles Le Borgne.

Conform celui care supervizează întreaga activitate de cercetare și dezvoltare a sistemelor de propulsie Renault, Dacia și Alpine, viitorul motor de 1.8 litri „poate fi cuplat la cutia multimodală fără ambreiaj care se află, de exemplu, în dotarea Clio E-Tech. Va exista în gamă, desigur, și motorul de 1.2 litri cu turbo pe care acum îl utilizăm pe mașinile asamblate pe platfoma CMF-CD”.

În privința succesiunii viitoarelor modele Dacia, Gilles Le Borgne a menționat existența în planurile producătorului a unui model cu totul nou. „Pot să vă spun că înainte de Sandero va mai apărea un model. Deci, în viitorul apropiat vor apărea Bigster, Duster, această nouă mașină și, apoi, Sandero. Denis Le Vot (n.n. – șeful global al mărcii Dacia) vă poate spune mai multe”, a declarat oficialul grupului Renault.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.