tren.jpgMinisterul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Transport (PT) 2021-2027, a lansat apelurile de proiecte destinate dezvoltării și promovării mobilității urbane multimodale durabile. Pot fi deci depuse proiecte de trenuri metropolitane.

Alocarea totală prin intermediul acestor apeluri este de 495 de milioane de euro, din  care 421 de milioane de euro contribuția UE (FEDR și FC), cu posibilitatea supracontractării.

UAT-urile municipii reședință de județ cu peste 100.000 de locuitori/ noduri urbane/ UAT-urile – județe/ asociațiile de dezvoltare intercomunitară constituite între municipii reședință de județ cu peste 100.000 de locuitori/ noduri urbane și alte unități administrativ-teritoriale/ Municipiul București/ asociația de dezvoltare intercomunitară constituită între Municipiul București și alte unități administrativ-teritoriale în parteneriat cu CFR S.A., pot depune proiecte pentru dezvoltarea transportului feroviar metropolitan.

Cele două apeluri de proiecte care vizează acest tip de investiții sunt de tip necompetitiv,  conform principiului „primul venit, primul servit”, până la epuizarea finanțării disponibile sau până la încheierea apelului, oricare dintre cele două date survine prima.

 

Municipiile reședință de județ cu peste 100.000 de locuitori/ noduri urbane care pot fi finanțate din FEDR sunt: Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.