transfagarasan2.jpgCristian Pistol, directorul general al CNAIR, a anunțat marți că a fost parcurs primul pas important pentru modernizarea Transfăgărășanului (DN7C). Mai exact, a fost transmisă spre validare către ANAP documentația necesară licitației contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate între km 104 și km 130+800.

„Prin acest contract vrem să identificăm acele soluții tehnice care să permită circulația o perioadă cât mai lungă anual între Piscul Negru și Cabana Balea Cascadă”, a explicat Pistol.

Potrivit lui, contractul va avea o durată maximă de 12 luni, dintre care 3 luni pentru elaborarea expertizei tehnice și 9 luni pentru elaborarea Documentatiei de avizare a lucrărilor.

Finanțarea Contractului va fi asigurată prin Programul Transport (PT).

„Acest drum unic în lume va deveni mult mai accesibil și mai sigur pentru toți cei care vor să îl viziteze”, a mai spus Cristian Pistol.

CNAIR a mai încercat și în anii trecuți să contracteze un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Transfăgărășan, însă fără succes.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.