dn 73



Direcția de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat luni 29 mai că a intrat în linie dreapta continuarea lucrările de modernizare a DN73, între Câmpulung și Brașov. Contractul pentru reabilitarea DN 73 Piteşti – Braşov (103 km) a fost semnat în 2011 cu asocierea Azvi – Straco pentru 275 milioane lei. Numai că lucrările au început după trei ani, în 2014 şi s-au blocat la jumătate acum câțiva ani, din cauza proiectului tehnic vechi şi a costurilor de execuţie foarte mari.

Noul contract pe care l-a lansat Direcția de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP Brașov) are o valoare estimată de 688 milioane lei fără TVA și include modernizarea șoselei pe o lungime totală de 74 de kilometri, dintre care 48 de kilometri în zona montană Câmpulung-Fundata. Data limită pentru depunerea ofertelor este 19 iulie 2023.

Lucrările vizează, pe lângă lucrările de ranforsare și lărgire a carosabilului la minim 7 m, și modernizarea a 13 poduri, resistematizarea a 21 de intersecții, numeroase lucrări de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.