benzinarie.jpgPetrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit azi benzina dar a ieftinit motorina. Benzina a devenit mai scumpă decât motorina la noi în țară, o situație inversă față de ce eram obișnuiți în ultimii ani.

Stațiile afișează pe data de 30 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,54 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard de 6,48 lei/litrul.

Așadar, față de ziua anterioară, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina cu șase bani pe litru și a ieftinit motorina cu doi bani pe litru. În general, fie se scumpesc ambii carburanți fie doar unul, în rare cazuri avem de-a face cu situația de azi, cînd unul se scumpește și altul se ieftinește.

În plus, după ultimele evoluții, benzina devine mai scumpă decât motorina, o noutate pe piața românescacă în ultimii ani, care este încă preponderent o piață a dieselului.

Precedenta modificare de preț a avut loc la data 26 mai, când Petrom a scumpit benzina și motorina cu trei bani pe litru, după ce, în ziua precedent, compania crescuse prețurile, și la benzină și la motorină, cu doi bani pe litru, după o mai veche scumpire, de cinci bani pe litru pentru fiecare carburant.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.