Fisc.jpg25 MAI 2023 este termenul limită pentru depunerea formularului 212 „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”, anunță Administrația Finanțelor Publice Argeș.

Declarația unică se depune de către:

persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate

persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate

profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009, privind Codul Civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe care au beneficiat de indemnizațiile prevăzute la art. 3 din O.U.G. nr. 132/2020, la art. 6 alin. (1) lit. a) si b) din O.U.G. nr. 111/2021, art. 6 alin. (1) lit. a) sau lit. b) din O.U.G. nr. 2/2022.

„Recomandăm ca Declarația unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv: prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV) și pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată” este mesajul AJFP Argeș.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.