daciaACAROM și ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile) au făcut publice datele privind înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană în primele trei luni ale acestui an.

Iar surpriza foarte plăcută este reprezentată de faptul că Dacia are cea mai mare creștere a înmatriculărilor de autoturisme noi în Uniunea Europeană. Concret, în perioada ianuarie-martie a.c., în U.E. au fost înmatriculate 146.858 Dacii, ceea ce reprezintă o creștere de nu mai puțin de 41,8% față de perioada similară a anului trecut. Spre comparație, grupul Volkswagen a înregistrat o creștere de 24,4%, iar grupul Renault, de 26,4%. Creșterea procentuală a grupului Stelantis (Peugeot și Citroen) a fost de doar 9,7%. Autoturismele marca Ford au înregistrat o creștere de 4,1% comparativ cu perioada similară din 2022.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.