muzeu113.jpgLucrările de reabilitare și consolidare de la Muzeul Județean Argeș au ajuns la 65%. Dat fiind faptul că, în această perioadă, se poate lucra în interior vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, și specialiștii din aparatul tehnic al Consiliului au mers, din nou, pe șantier pentru a vedea modul în care se derulează acest proiect, pentru finalizarea lui la termen.

În plus, împreună cu managerul muzeului Cornel Popescu s-a discutat și despre pregătirea celorlalte trei proiecte menite să completeze întregul ansamblu al Muzeului Județean.

“Așa cum v-am obișnuit, de fiecare dată când mergem pe șantier ne întâlnim cu proiectantul și constructorul pentru că vrem să vedem stadiul lucrărilor. Am discutat și problemele tehnice la nivelul datei de astăzi. Avem convingerea că lucrările se vor termina în termenul prevăzut la nivelul contractului de execuție. Cred chiar că putem termina ceva mai repede, în funcție de cum ne va permite vremea să începem și lucrările exterioare” - Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

"Ne bucurăm pentru că suntem la 65% din lucrările de consolidare și restaurare a fostei Prefecturi a Județului Argeș. Așa cum ați văzut, se lucrează din plin și la componentele artistice. Mai avem mult de muncă pentru că, prin sprijinul Consiliului Județean Argeș vom avea alte trei proiecte separate de acesta. Este vorba de reamenajarea căilor de acces și a parcului din fața clădirii, consolidarea și punerea în valoare a Bisericii Sfinții Îngeri a fostului Schit Buliga și, desigur, munca cea mai frumoasă și mai așteptată de către vizitatori - reorganizarea celor două expoziții de bază - Științe ale Naturii și Istorie, pentru ca oamenii să vină să redescopere istoria și cadrul natural al Argeșului și Muscelului" - Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

Proiectul, realizat în parteneriat de Consiliul Județean Argeș (ca lider de proiect) și Ministerul Culturii, are o valoare de 20.281.853,69 lei cu TVA.

Lucrările au demarat la mijlocul anului 2021 și vor fi finalizate în 2023.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.