tronson 5Începute în septembrie 2021, lucrările la tronsonul 5 (Curtea de Argeș-Pitești) merg lent, cu mult sub estimările de la început. Astfel, dacă în octombrie 2022 stadiul lucrărilor era de 23,7%, la începutul acestei săptămâni lucrările la acest tronson au ajuns la un stadiu fizic de doar 25,5%, după cum au confirmat reprezentanții CNAIR pentru FinanciarPress.ro. Pe șantier sunt în prezent doar 274 de muncitori și 61 utilaje, cu mult mai puțin comparativ cu acum patru luni, când pe șantier lucrau peste 800 de oameni.

Firma italiană WeBuild, ce realizează tronsonul 5 (Curtea de Argeș-Pitești) din viitoarea autostradă Sibiu-Pitești, a fost criticată în repetate rânduri pentru ritmul slab al lucrărilor la tronsonul lung de 30,35 kilometri. Conform contractului finanțat cu fonduri europene, lucrările trebuie terminate cel târziu în toamna lui 2025.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.