dacia-spring.jpgDacia a vândut 10.000 de autovehicule Dacia Spring în România, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Dacia Spring este liderul detașat al pieței vehiculelor electrice din România, deținând în prezent peste 50% din vânzările acestui segment.

De la lansarea sa, în toamna anului 2020, Dacia Spring a înregistrat peste 110.000 de comenzi la nivel internațional, aproape 70.000 dintre acestea fiind deja livrate clienților din 30 de țări, marea majoritate din Europa. La sfârșitul lunii noiembrie, cele mai multe vehicule Dacia Spring erau înmatriculate în Franţa (aproape 29.000 de unităţi) și Germania (peste 14.000 de unităţi). 

Dacia a scumpit din nou modelul său electric produs în China, Dacia Spring, al cărui preț a ajuns la 22.100 de euro în luna octombrie, de la 21.800 de euro anterior, ultima scumpire având loc în luna august. Mașina costă acum cu peste 2.000 de euro mai mult decât atunci când a fost lansată.

Mult-așteptat modelul electric de la Dacia, Spring, a fost lansat pentru rezervări începând de la 16.800 euro și putea ajunge la 18.100 de euro (TVA inclus). Cu toate acestea, Dacia a început imediat să scumpească mașina, prima majorare de preț având loc în prima lună de la începutul livrărilor, din cauza creșterii costurilor cu transportul și a materiilor prime. Numeroase alte scumpiri au fost operate în acest an.

Dacia a aplicat o politică agresivă de scumpire a Spring, în ultimele luni, atât pe fondul dificultăților cu care se confruntă industria auto, dar și datorită interesului ridicat pentru ce era inițial „cea mai ieftină mașină electrică”.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.