gestampComuna Dârmănești devine un reper important pe harta globală a marilor producători de componente auto. După ce în 2017 grupul spaniol Gestamp a cumpărat o fabrică la Dârmănești, prin

Beyçelik Gestamp, filiala sa turcească, din toamna anului viitor, vizavi de actuala fabrică, unde lucrează peste 260 de angajați, se va deschide o nouă fabrică, unde vor fi angajați nu mai puțin de 630 de oameni. Lucrările vor începe în primăvara lui 2023. Investiția, una dintre cele mai mari realizate în Argeș în ultimii ani, este una de mai multe milioane de euro. Este de asemenea o investiție ce reconfirmă implicarea totală a primarului Emilian Ciolan și a echipei sale de la Primăria Dârmănești în atragerea de noi investiții majore pentru comunitate, investiții de care beneficiază toată comuna.

”Este o investiție foarte bună. Pe partea de impozite, aceasta va însemna un milion de lei anual, plus impozitul pe salarii. Este un director turc foarte competent și vertical la actuala fabrică, l-am ajutat cu tot ce am putut. Bulgarii le-au pus la dispoziție concesionarea gratuită a terenului pe 50 de ani pentru a face această fabrică și i-au refuzat, au dorit să se extindă aici la Dârmănești. Au cumpărat 5,5 hectare. Eu am scăpat de ajutoarele sociale, aveam 290 de dosare și mai am doar 30 de dosare. Toți ceilalți 260 de foști beneficiari de ajutoare sociale s-au angajat la actuala fabrică, iar pentru mine a reprezentat o plus-valoare”, a declarat primarul Emilian Ciolan pentru FinanciarPress.ro.

Și deși este vorba de o investiție majoră, trebuie spus că Gestamp s-a lovit de unele piedici și șicane birocratice din partea autorităților județene, care în loc să ajute investitorii și să le creeze facilități, le-au pus bețe în roate.

Grupul spaniol Gestamp are la ora actuală nu mai puțin de 107 fabrici în Europa, America de Nord, America de Sud, Africa și Asia. Iar singura fabrică din România este la Dârmănești. Conform informațiilor de pe site-ul Ministerului Finanțelor, fabrica are 308 angajați și a avut anul trecut un profit net de peste 14 milioane lei.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.