grafic-noiembrie-trivale-salubritate.jpgAstăzi, 01 noiembrie, Salubritate 2000 SA colectează deșeurile din PLASTIC/METAL de la abonații casnici din cartierul Trivale.

     Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare. Exemple de deșeuri din material de tip plastic/metal, care se pot recicla: recipiente din plastic (PET-uri), pungi din plastic, folie de plastic folosită ca ambalaj (de exemplu, de la baxurile de apă), caserole din plastic, doze și ambalaje din aluminiu, folie de aluminiu (fără reziduuri alimentare), cutii de conserve și alte recipiente metalice, dopuri din plastic, capace din metal de la borcane etc.

      Nu se reciclează la plastic/metal: ambalaje murdare (care nu se pot curăța), folia alimentară din plastic, tubul de pastă de dinți, deșeuri textile, CD -uri, DVD -uri, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii, acumulatori, becuri, anvelope, polistiren etc.

      Cum aruncăm ambalajele din material de tip plastic/metal❓

-Le clătim/curățăm cu apă, dacă sunt murdare!

-Le presăm cât mai bine posibil pentru a ocupa cât mai puțin spațiu!

-Nu aruncăm recipientele cu resturi de lichid în ele sau murdare!

-Ambalajele care nu se pot curăța se colectează la deșeuri reziduale!

     Dacă, în timpul procesului de ridicare a sacilor/pubelelor, se găsesc depozitate, în interiorul acestora, alte categorii de deșeuri în afară de fracția pentru care se face colectarea, sacii/pubelele rămân neridicate de către echipajele de salubritate.

     Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, strada Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25.

     Recomandări:

• Reutilizați recipientele din plastic, fară risc asupra sănătății dumneavoastră!

• Reutilizați pungile din plastic!

• Schimbați–vă obiceiul de a consuma lichide sau hrană în recipiente de unică folosință!

🛑Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii.

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului Salubritate 2000 SA, la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.