tractor.jpgMinisterul Energiei a publicat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență pentru susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină și motorină. Noile prețurile reduse cu 50 de bani pe litru se vor aplica în intervalul 1 octombrie – 31 decembrie 2022, aceasta fiind o prelungire a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 106/2022 care urma să expire la sfârșitul acestei luni. Astfel, fermierii vor achita de luna viitoare cu 50 de bani mai puțin pe litrul de carburant utilizat în agricultură, dacă vor alimenta de la benzinăriile care aplică schema de ajutor de stat ce urmează să fie prelungită. Acesta se va aplica până la 31 decembrie 2022.
 
Pentru fracțiuni dintr-un litru reducerea de preț și respectiv compensarea se vor acorda proporțional.
 
Pe perioada de aplicare a schemei de compensare, operatorii economici care comercializează benzină și motorină prin intermediul staţiilor de distribuţie carburanţi vor afișa pe totem prețul care include această reducere de preţ, iar în sistemul de gestiune şi la pompă va fi înscris preţul de vânzare fără reducerea comercială. În cazul acordării reducerii de preț aceasta se va evidenția distinct pe documentele fiscale aferente vânzărilor, bonuri fiscale şi/sau facturi.
 
Schema se va aplica de la 1 octombrie
 
Revânzarea produselor achiziționate în condițiile legii de către clienții finali, persoane fizice si juridice, precum şi de către operatorii economici autorizați care achiziționează carburanţii din depozite şi/sau stații de distribuție pentru revânzare fără a acorda şi evidenția reducerea de preț, reprezintă contravenție și se sancționează de către autoritățile prevăzute de Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 84/2022, astfel:
 
a) cu amendă de la 50.000 lei la 500.000 lei pentru contravenţiile săvârşite de persoane juridice prin derogare de la dispoziţiile art. 8 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare;
b) cu amendă de la 5.500 lei la 11.000 lei pentru contravenţiile săvârşite de persoane fizice.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.