AJOFM-Arges.jpgPrincipalul obiectiv al acţiunilor de control din perioada 5.01.2022 – 21.09.2022 a fost identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată şi luarea măsurilor ce se impun pentru respectarea de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, în scopul diminuării consecinţelor sociale şi economice negative ale acestui fenomen, susține ITM Argeș. 
Urmare acţiunilor de control şi a măsurilor întreprinse, în perioada mai sus menționată s-a constatat o diminuare a fenomenului muncii nedeclarate comparativ cu aceeasi perioadă a anului 2021 .
 În același timp, la data de 21.09.2022 se constată o crestere importantă a numărului contractelor individuale de muncă active înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, astfel: 212.807 de contracte active la un număr de 20.213 de angajatori activi, comparativ cu aceeaşi dată a anului 2021 în care numărul contractelor active şi al angajatorilor activi a fost mai mic, respectiv 211.940 de contracte active la un număr de 19.884 de angajatori activi.
Persoanele care vor să sesizeze cazurile de muncă nedeclarată o pot face la numărul  de telefon 0248/223.408,  la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.