insolvent.jpgAnumite reguli speciale pentru insolvențe, care s-au aplicat în timpul stării de alertă, sunt reintroduse pentru încă un an, conform unei legi care va intra în vigoare vineri. Printre prevederile actului normativ se numără și ideea ca solicitarea intrării în procedura insolvenței să redevină opțională pentru datornici.
 
Măsura s-a aplicat până de curând, în timpul stării de alertă, însă a expirat la ridicarea acesteia, astfel că, începând din 9 martie 2022, curge din nou, acolo unde e cazul, termenul obligatoriu de 30 de zile pentru a solicita intrarea în procedura insolvenței.
 
Obligația de a solicita intrarea în insolvență în termenul legal 30 de zile este, de fapt, în interesul datornicului. De ce? Dacă mecanismul insolvenței este accesat devreme, atunci firma în cauză are șanse mult mai mari să se redreseze, spre deosebire de situația în care ar amâna solicitarea intrării în procedura specială pentru că statul renunță temporar la obligativitate.
Conform inițiatorilor legii, reintroducerea măsurilor prezentate mai sus pentru încă un an este necesară, în principal, deoarece acestea s-au dovedit utile în practică. Dar și pentru că pandemia de coronavirus nu s-a terminat încă și se simte nevoia unei perioade de tranziție.
 
Ultima zi de stare de alertă a fost 8 martie 2022, astfel că măsurile temporare ce țineau de domeniul insolvenței au fost ridicate automat o zi mai târziu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.