euro-imm.jpgÎntreprinderile mici și mijlocii (IMM), inclusiv microîntreprinderile, pot cere, în curând, granturi de până la 500.000 de euro pentru a face investiții în retehnologizare, conform unui act normativ recent oficializat. Asta, însă, numai dacă IMM-urile activează în domeniile construcții și alimentar.
 
„Prezenta ordonanță de urgență reglementează cadrul general pentru acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investiții destinate retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență a IMM-urilor din domeniul industriei alimentare și al construcțiilor, afectate de criza economică generată de efectele pandemiei de COVID-19, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020 (...)”, scrie în document, cu precizarea că vorbim de un ajutor de stat.
 
Granturile pe care le vor putea cere firmele mici și mijlocii, prin aplicația IMM Recover, sunt între 50.000 și 500.000 de euro, însă va fi nevoie și de o cofinanțare din partea solicitanților. Banii vor putea fi folosiți pentru o investiție inițială sau pentru o investiție inițială în favoarea unei noi activități economice.
 
Sprijinul de la stat va fi, în esență, pentru:
modernizarea/ echiparea/ racordul la utilități publice/ eficiență energetică a infrastructurilor de tip clădiri specifice aferente capacităților de producție existente, precum și pentru alte categorii de cheltuieli aferente infrastructurilor specifice de producție pentru care nu este necesară obținerea de autorizații de construire;
dotarea cu echipamente, utilaje specifice, mobilier specific, dotări IT, inclusiv pentru eficiență energetică, necesare activității de producție, precum și alte achiziții de bunuri de această natură care sunt necesare capacităților de producție existente.
Depunerea de solicitări de finanțare va fi posibilă după ce va exista ghidul MIPE de accesare a granturilor și după ce se va anunța perioada concretă de înscriere.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.